Home » D:News » Beijing recruteaza noi aliati in lupta cu poluarea

Beijing recruteaza noi aliati in lupta cu poluarea

Beijing recruteaza noi aliati in lupta cu poluarea
Publicat: 19.06.2008
Beijing a angajat o echipa internationala de experti pe probleme de mediu, pentru a monitoriza schimbarile si fluctuatiile meteo in perioada 8 – 24 august, cand orasul va fi gazda Jocurilor Olimpice.

Cu 15 zile inainte de ceremonia de deschidere, orasul era inecat in smog, prin urmare
s-a trecut la elaborarea unui grafic care prevede masurile care se impun in vederea “curatarii” cerului de deasupra Beijingului pana la inceperea Jocurilor Olimpice.
Este pentru prima data cand o echipa de experti straini se implica in lupta pe care autoritatile locale o duc impotriva poluarii accentuate a orasului.
Echipa, formata din experti din Hong Kong, Statele Unite si Italia, va monitoriza starea calitatiii aerului in timpul desfasurarii olimpiadei si va evalua eficienta masurilor de reducere a poluarii efectuate pana la acea data.
“Daca statisticile vor arata prost, atunci vom lua masuri stricte de reducere a poluarii prin limitarea traficului in si in afara Beijingului.”, a declarat Tang Xiaoyan, membru al Academiei Chineze de Inginerie.

Beijing a investit aproximativ 20.34 miliarde de dolari in proiectele de reducere a poluarii in ultimele decade, inchizand fabrici poluante, trecand, in cazul fermelor, de la incalzirea cu petrol, la cea cu gaz si impunand standarde de emisie a noxelor mai ridicate, in cazul vehiculelelor.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase