Home » D:News » Padurile africane sunt monitorizate din satelit

Padurile africane sunt monitorizate din satelit

Padurile africane sunt monitorizate din satelit
Publicat: 20.06.2008
A fost lansat programul de supraveghere a defrisarilor care au loc in bazinul fluviului Congo. Camera de tip RALCam3a fost conceputa de savantii britanici astfel incat sa surprinda de la bordul satelitului orice incercare de a taia masiv acesta padure africana.

Proiectul a fost demarat la initiativa Congo Basin Forest Fund, un fond in valoare de peste 108 milioane lire sterline, finantat de Marea Britanie si Norvegia, si are ca scop principal intarzierea procesului de incalzire globala, prin prevenirea despaduririlor.
In discursul sau inaugural referitor la acest proiect, primul ministru britanic, Gordon Brown, declara:

“Trebuie sa ne unim eforturile pentru a salva una dintre ultimile mari paduri virgine ale acestei planete. Conservarea lor este vitala, pentru ca astfel vom putea reduce emisiile globale si vom regla schimbarile climatice.“
Padurea ecuatoriala din bazinul fluviului Congo este a doua ca marime din lume dupa Amazonia, si contine mai mult de o patrime din ultimile paduri tropicale de pe Terra.
In aceasta zona traiesc peste 50 milioane de oameni, nu mai putin de 10 000 de specii de plante, 1 000 specii de pasari si 400 de specii diferite de mamifere.
Un studiu recent demarat de O.N.U., arata ca daca nu este stopat definitiv taiatul copacilor din acesta regiune, circa 66% din padurea ecuatoriala va disparea pana in anul 2040.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase