Home » D:News » Un nou studiu asupra ADN-ului dezvaluie misterele diferentelor dintre caini

Un nou studiu asupra ADN-ului dezvaluie misterele diferentelor dintre caini

Un nou studiu asupra ADN-ului dezvaluie misterele diferentelor dintre caini
Publicat: 23.06.2008
Cainii se diferentiaza in functie de marime, forma, culoare, lungimea blanii si comportament, mai mult decat orice alta specie de animale. Insa pana in prezent, motivele acestor variatii au ramas necunoscute.

Cercetatorii au dezvoltat o metoda pentru a identifica bazele genetice ale diversitatii, informatii care vor aduce numeroase beneficii, atat pentru caini, cat si pentru proprietarii lor.
Acestia au reusit sa identifice locatiile unor gene din ADN-ul cainilor, care contribuie la stabilirea diferentelor intre forma corpului si a capului, greutate, culoare sau lungime, si chiar durata vietii.

“Aceasta uimitoare descoperire  a fost posibila cu ajutorul  expertilor in genetica canina, care ne-au ajutat sa punem cap la cap puzzle-ul genomului canin. Informatiile se vor  transforma, in ultima faza, in beneficii pentru caini si proprietarii lor”, a declarat Paul G. Jones, cercetator genetic la Mars Veterinary. “Prin aplicarea rezultatelor in medicina veterinara, vom putea afla cum influenteaza aceste gene comportamentul si durata vietii cainilor.”
In cadrul exeprimentului s-au folosit 13 000 de probe de ADN canin, iar cercetatorii si medicii spera ca vor putea imbunatati calitatea vietii acestor animale.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase