Home » D:News » Ultimii neanderthalieni erau inteligenti si sofisticati

Ultimii neanderthalieni erau inteligenti si sofisticati

Ultimii neanderthalieni erau inteligenti si sofisticati
Publicat: 24.06.2008
Oamenii de Neanderthal nu erau intr-atat de primitivi pe cat se credea pana in prezent. Noile descoperiri atesta faptul ca, inainte de extinctia lor, in urma cu 30 000 de ani, acestia se foloseau de arme destul de avansate pentru a-si pazi teritoriile si isi alegeau locuintele cu grija pentru a fi protejati de eventuale atacuri.

Arheologii au analizat 180 de unelte si arme din cremene, ramasite ale unei descoperiri impresionante, ce s-a petrecut in anul 1900, intr-un sit numit Beedings, in Anglia.
“Instrumentele pe care  le-am gasit si le-am analizat sunt, din punct de vedere tehnologic,  mai avansate si posibil, mai vechi, decat cele ale stramosilor nostri”, declara Matthew Pope, unul dintre cercetatorii implicati in acest studiu.

“Este cu adevarat interesant faptul ca aceste unelte sunt lasate in urma de catre unii dintre ultimii locuitori neanderthalieni care ocupau nordul Europei. Impresia pe care o lasa aceste artefacte este ca populatia era una care stapanea acest pamant si stia sa se foloseasca de resursele naturale pe care le oferea acest loc.”
Pope declara ca multe dintre instrumentele si armele care formeaza colectia Beedings sunt destul de avansate si de periculoase, gandite pentru a ucide destul de repede orice
adversar.
Colectia Beedings este mai diversa si mai numeroasa decat oricare alta, descoperita in aceasta regiune.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase