Home » D:News » Atacul neobisnuit al unei pume duce la moartea unui om

Atacul neobisnuit al unei pume duce la moartea unui om

Atacul neobisnuit al unei pume duce la moartea unui om
Publicat: 25.06.2008
O puma a atacat, ucis si devorat partial un barbat ce locuia singur intr-o rulota in Pinos Altos, New Mexico, anunta autoritatile americane citate de Reuters.

Disparitia barbatului fusese semnalata de aproape o saptamana de catre fratele acestuia. Cercetarile politiei au dus la descoperirea cadavrului, partial mancat, intr-o padure din apropiere, acolo unde se pare ca fusese tarat de felina ucigasa. Rober Nawojski, in varsta de 55 de ani, locuia singur, intr-o rulota, la marginea orasului Pinos Altos si, asa cum declara oficiali ai politiei, obisnuia sa se imbaieze in aer liber. De altfel, acesta a fost momentul in care puma l-a atacat si ucis pe barbat. Purtatorul de cuvant al politiei locale, Dan Williams, a declarat ca hainele lui Robert Nawojski se aflau in rulota a carei usa era larg deschisa, ceea ce a dus la concluzia ca barbatul nu a observat prezenta animalului si nici nu a incercat sa se ascunda.

Pumele traiesc in numar relativ mare in Statele Unite ale Americii, dar ataca extrem de rar oamenii. Acesta este si motivul pentru care atacul felinei este unul atat de neobisnuit, declara Dan Williams. Din secolul 19 si pana in prezent, in America de Nord, nu au fost inregistrate decat 20 de atacuri fatale ale pumelor asupra oamenilor.

Sursa:Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase