Home » D:News » Arestat pentru ca a salvat un pui de urs orfan

Arestat pentru ca a salvat un pui de urs orfan

Arestat pentru ca a salvat un pui de urs orfan
Publicat: 25.06.2008
Un caz cel putin bizar a avut loc recent in India si a atras atentia organizatiilor internationale, dupa ce un barbat de 35 de ani a fost arestat pentru ca a salvat de la moarte un pui de urs orfan, anunta FoxNews.

Ram Singh Munda, un barbat originar din triburile care traiesc in padurile din apropierea orasului Bhubaneswar, descoperea in urma cu cateva luni un pui de urs a carei mama fusese ucisa de braconieri. Tanarul a adoptat ursul pe care l-a adus acasa si la tratat asemenea unui membru al familiei. Declaratiile barbatului sunt cu atat mai emotionante cu cat fiica sa in varsta de 6 ani gasise in puiul de urs alinarea durerii pricinuita de recenta pierdere a propriei mame.

Cu toate acestea, oficialitatile locale, afland stirea din presa, l-au arestat pe barbatul in varsta de 35 de ani pentru violarea legilor privind protectia animalelor. Ursul a fost trimis la o gradina zoologica din apropiere, acolo unde acesta continua sa refuze hrana data de ingrijitori, in timp ce fiica lui Ram Singh Munda a fost inchisa la un orfelinat.

Organizatiile internationale pentru protectia animalelor, impresionate de drama familiei Munda, incearca sa obtina libertatea barbatului si sa il aduca alaturi de cei dragi.
„Condamnam vehement modul in care autoritatile au inteles sa reactioneze vis-a-vis de acest barbat sarac si analfabet, care nu cunostea legile guvernamentale”, declara Jiban Ballav Das, liderul unei organizatii pentru protectia animalelor din India.

Oficialii din Bhubaneswar par insa de neinduplecat. Conform acestora, barbatul a incalcat legile care interziceau pastrarea animalelor salbatice in spatiile domestice si anunta ca Munda este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani. De altfel, reactia ursului de a refuza mancarea li se pare acestora absolut normala:”Este stiut ca ursii pot dezvolta sentimente asemanatoare cu ale oamenilor, de aceea ei sunt foarte atasati de ingrijitorii lor”, declara Biswajit Mohanty, secretarul Organizatiei pentru Protectia Vietii Salbatice din Orissa, India.

Imaginile difuzate in premiera la televiziunea locala arata insa o familie fericita, cu Munda alaturi de fiica sa si de ursul poreclit Rani (regina) plimbandu-se impreuna cu bicicleta sau harjonindu-se in curtea casei.

Procesul se afla inca in desfasurare iar organizatiile internationale sunt hotarate sa il apere pe Munda cu orice pret. „Barbatul nu a torturat niciodata un animal si nici nu l-a folosit in scopuri comerciale. Asadar, el nu ar trebui sa se afle in inchisoare”, sustine unul dintre avocatii sai.

Ram Singh Munda a primit mai multe oferte de a lucra ca ingrijitor la centrele de protectie a animalelor din India.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase