Home » D:News » Interzicerea fumatului in Marea Britanie scade numarul fumatorilor

Interzicerea fumatului in Marea Britanie scade numarul fumatorilor

Interzicerea fumatului in Marea Britanie scade numarul fumatorilor
Publicat: 02.07.2008
Interzicerea fumatului in locurile publice din Marea Britanie a avut un efect neasteptat asupra populatiei, odata cu cresterea numarului persoanelor care au ales sa renunte la acest viciu.

Un studiu sugereaza ca mai mult de 400 000 de oameni au renunat la fumat, dupa ce legea impotriva fumatului a intrat in vigoare.
Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru echivaleaza cu salvarea a peste 40 000 de vieti in urmatorii 10 ani.
Alte cercetari efectuate asupra efectelor acestei legi, sugereaza ca pacientii care au renuntat la fumat si care sufereau de boli cronice si-au imbunatatit starea de sanatate, putand fi ingrijiti si de acasa.
Interzicerea fumatului in locurile publice a fost impusa pentru a proteja persoanele din jurul fumatorilor de efectele secundare ale acestuia.

In Scotia, care a introdus aceasta lege cu un an mai devreme, populatia locala pare a fi motivata sa renunte la acest viciu, intr-un numar din ce in ce mai mare.
Un studiu efectuat pe un numar de 32 000 de persoane, arata ca rata fumatorilor a scazut cu 5.5 % in primele 9 luni de la interzicerea fumatului, comparativ cu rata de 1.6% inregistrata cu 9 luni inainte de intrarea in vigoare a legii.

Pe baza acestui studiu, s-a aproximat ca 400 000 de oameni s-au lasat de fumat ca rezultat al interzicerii fumatului in locurile publice.
Profesorul Robert West, de la Health Behaviour Research Unit, care a condus acest studiu, a declarat ca nu se asteapta ca legea sa aiba un impact atat de dramatic asupra populatiei.
In prezent, cercetatorii de la Cancer Reasearch UK cauta modalitati de mentinere a acestor rezultate incurajatoare.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase