Home » D:News » S-a inaugurat un nou muzeu al civilizatiei Khmer

S-a inaugurat un nou muzeu al civilizatiei Khmer

S-a inaugurat un nou muzeu al civilizatiei Khmer
Publicat: 08.07.2008
Un sentiment de dezamagire comun pentru toti vizitatorii stravechii capitale Angkor era legat de lipsa unora dintre stravechile artefacte care ornau faimoasa capitala a imperiului Khmer.

Insa, in prezent, unele dintre simbolurile religioase care erau parte integranta a acestei capitale au fost inapoiate recent de catre mai multe muzee din Franta.
Vilailuck International Holdings din Bangok, Thailanda, a deschis o galerie denumita Anagkor National Museum, care expune in premiera obiecte de cult si statui originale salvate de ceea ce s-a numit “Revolutia culturala”, care a distrus o mare parte din trecutul cultural si religios al Cambodgiei, in timpul dictatorului Pol Pot. Expozitia reuneste artefacte repatriate de catre unele muzee din Franta si, in egala masura, obiecte care apartin Muzeului National din Phnop Penh.

Actiunea beneficiaza de sponsorizarea si suportul UNESCO, printre obiectivele sale numarandu-se si deschiderea unui curs de istorie a poporului Khmer, dezvoltarea unui atelier de artizanat care sa ofere publicului replici cat mai reusite ale obiectelor de cult de inspiratie hindusa si budista, precum si extinderea muzeului prin construirea unei noi anexe, unde va fi expusa istoria recenta si genocidul poporului Khmer.

Sursa: International Herald Tribune

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase