Home » D:News » Concurentii olimpici vor naviga pe ape extrem de poluate

Concurentii olimpici vor naviga pe ape extrem de poluate

Concurentii olimpici vor naviga pe ape extrem de poluate
Publicat: 08.07.2008
Este greu de imaginat ca un navigator experimentat, se poate teme de apa. Si cu toate acestea, acest lucru se intampla in cazul concurentilor care vor participa la Olimpiada de la Beijing, din acest an.

Pe langa poluarea masiva a aerului care le da multe batai de cap, autoritatile din Beijing se confrunta cu o noua problema: algele care au invadat zonele de apa desemnate pentru desfasurarea concursurilor de navigatie.
O desfasurare impresionanta de forte care a inclus 10 000 de oameni, barci si buldozere a avut loc, in incercarea de a curata apele orasului Qingdao.

Insa pentru participanti la olimpiada nu ceea ce vad in apa ii preocupa. Dupa mai multe teste ale apei in care urmeaza sa se desfasoare probele, o noua problema si-a facut aparitia: poluarea.
“Nu ne face placere sa navigam in ape poluate, iar eu nu am vazut nicodata o apa mai poluata decat aceasta.”, a declarat antrenorul echipei australiene Euan McNicol.
Aproape in fiecare echipa au existat membri care s-au imbolnavit grav sau au contactat infectii dupa contactul cu apa din Qingdao.
Insa cel mai socant caz a fost al navigatoarei australiene Elise Rechichi, care a inghitit apa dupa ce a alunecat de pe barca in timpul unui test efectuat in 2006. Acesteia i-au trebuit 10 luni de spitalizare pentru a-si reveni dupa o trauma gastrica severa.
Concurentii se pregatesc in prezent pentru olimpiada care va incepe peste aproximativ o luna, incercand insa sa evite orice contact cu apa poluata, care i-ar putea scoate din concurs.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase