Home » D:News » Cel mai bine conservat stromatolit a fost descoperit in Virginia

Cel mai bine conservat stromatolit a fost descoperit in Virginia

Cel mai bine conservat stromatolit a fost descoperit in Virginia
Publicat: 09.07.2008
Muzeul de Stiinte ale Naturii din Virginia a confirmat recent ca un stromatolit fosil cu o vechime de apoximativ 500 000 ani, a fost descoperit in Boxley Blue Ridge Quarry, o locatie in apropiere de Roanoke, Virginia.

Acest specimen fosil este primul stromatolit intact descoperit in Virginia. Pe langa aceasta, stromatolitul prezinta unul dintre cele mai complete si bine conservate  “capete” dintre toate fosilele acestie specii, descoperite pana in prezent. Diametrul sau este in jur de 170 centimetri si cantareste 2 tone.
Un stromatolit este o aglomeratie vegetala produsa in apele litorale de mica adancime, printre increngaturi de alge de diferite specii, care prind in interiorul aglomeratiei respective particule de nisip si conglomerate de mal si argila. In prezent sunt foarte rare, dar fosilele lor sunt printre primele evidente ale vietii pe Terra.

Cel mai vechi stromatolit are o vechime de 3,46 miliarde de ani si a fost descoperit in vestul Australiei, in apropierea oraselului Marble Bar.
“Extraordinara conservare si pastrarea celor mai mici detalii de pe suprafata stromatolitului, va permite cercetatorilor nu doar o investigare de exceptie a acestui conglomerate arhaic, ci si observarea resturilor fosilizate a animalelor nevertebrate care traiau in jurul sau”, afirma dr. James Beard, curator in cadrul Muzeului din Virginia

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase