Home » D:News » Marii poluatori ai lumii sunt de acord ca poluarea trebuie redusa

Marii poluatori ai lumii sunt de acord ca poluarea trebuie redusa

Marii poluatori ai lumii sunt de acord ca poluarea trebuie redusa
Publicat: 09.07.2008
Cei mai mari poluatori ai lumii s-au pus, in sfarsit, de acord asupra faptului ca este necesara reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa diferentele de opinie dintre liderii acestor tari cu privire la modul in care scopul ar trebui indeplinit, va mai prelungi inca o perioada agonia planetei.

Schimbarea climatului a fost unul dintre cele mai importante subiecte pe lista de discutii de anul acesta din cadrul intalnirii G8, care a avut loc in Japonia.
Oamenii de stiinta avertizeaza ca nivelul de emisii de gaze trebuie redus cat mai repede, pentru a nu afecta iremediabil climatul.

Un prim termen propus este anul 2050, insa majoritatea liderilor considera ca este destul de dificila implinirea acestui scop intr-un timp relativ scurt. Acestia inca mai lucreaza asupra conditiilor acordului, insa Statele Unite va refuza sa semneze daca nu va avea certitudinea ca si alte tari bogate vor semna acest acord.
Tarile in curs de dezvoltare, inpreuna cu Uniunea Europeana si organizatiile ecologiste, sunt de parere ca tarile bogate ar trebui sa fie primele care sa puna la cale o strategie prin intermediul careia sa-si atinga scopul pana la jumatea acestui secol, despre care expertii in mediu spun ca este data limita pana la care se mai pot lua masuri care sa aiba rezultate concrete.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase