Home » D:News » Scheletul unui mamut socheaza oamenii de stiinta

Scheletul unui mamut socheaza oamenii de stiinta

Scheletul unui mamut socheaza oamenii de stiinta
Publicat: 10.07.2008
Scheletul unui mamut lanos, vechi de 14.500, a fost expus la Public Museum din Milwaukee, dupa ce a fost descoperit pe teritoriul american in 1994, se anunta in editia online a CNN.

Specimenul este unul deosebit, avand in vedere ca, exceptand o coasta si cateva oase ale cozii, este cel mai bine conservat exemplar, descoperit vreodata in Statele Unite ale Americii.

Semnele de intrebare pe care le ridica, insa, mamutul lanos expus in Milwaukee sunt cele legate de misterioasele semne care apar pe oasele sale. Acestea par a fi facute de unelte primitive ca si cum carnea animalului ar fi fost taiata si desprinsa de pe oase. „Triburile Clovis au aparut pe continentul american in urma cu circa 13.000 de ani.  Semnele de pe oase arata totusi o activitate umane mai veche cu aproape un mileniu si jumatate decat se credea initial”, sustine Carter Lupton, vicepresedinte al muzeului. Alte doua fosile de mamuti, descoperite in zona, prezinta semne identice, ceea ce sustine teorii existentei unor triburi necunoscute ce au precedat cultura Clovis.

Supozitia antropologului David Overstrett, care sustine ca mamutul ar fi fost congelat timp de 1000 de ani intr-un ghetar preistoric, nu a fost acceptata de catre oamenii de stiinta americani. Mamutii siberieni inghetati, descoperiti in permafrost, au demonstrat, insa, ca tesutul expus unei asemenea temperaturi si-a modificat compozitia chimica devenind necomestibil.

Mamutul a fost achizitionat anul trecut de catre doi particulari, John Brander si Christine Rundblad, care l-au donat muzeului din Milwaukee. Suma tranzactiei de ridica la 100.000$.

Sursa:CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase