Home » D:News » Inca doua cranii de cristal au fost declarate falsuri

Inca doua cranii de cristal au fost declarate falsuri

Inca doua cranii de cristal au fost declarate falsuri
Publicat: 10.07.2008
La mai putin de trei luni de cand muzeul Quai Branly din Paris a descoperit ca artefactul de cristal, odata proclamat o capodopaera mistica azteca, este de fapt un fals, este randul Muzeului Britanic si a Institutului Smithsonian sa anunte ca au fost victimele unor inselatorii referitoare la craniile de cristal pe care le aveau in custodie.

Cercetatorii din cadrul celor doua institutii au anuntat, in urma unei analize detaliate,  menite sa lamureasca pentru totdeauna misterul fabricarii craniilor, ca acestea au fost taiate si polizate cu ajutorul unor instrumente care apartin exclusiv erei industriale.

In cautarea unui verdict stiintific, cercetatorii au analizat craniile cu ajutorul unor microscoape pe baza de electroni, in incercarea de a gasi zgarieturi impercetibile ochiului sau semne lasate de instrumentele folosite.
“Craniile in cauza nu sunt produsele epocii pre-columbiene. Cu siguranta ca pot fi privite ca obiecte fabricate in timpurile moderne. Probabil ca la fiecare craniu s-a lucrat aproximativ 10 ani inainte de a fi scos la vanzare”, declara acestia.
Studiul a fost publicat in revista Journal of Archaeological Science.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase