Home » D:News » Smogul accentueaza incalzirea globala

Smogul accentueaza incalzirea globala

Smogul accentueaza incalzirea globala
Publicat: 11.07.2008
Responsabilii Statelor Unite pe probleme de mediu au publicat un studiu care leaga incalzirea globala de nivelul ridicat de smog care invaluie marile metropole si care constituie, in acelasi timp, o amenintare serioasa la adresa sanatatii publice.

Articolul a fost publicat de catre Agentia de Protectie a Mediului si a fost folosit de unele organizatii ecologiste pentru a condamna politica relaxata pe care administratia Bush a adoptat-o vizavi de problema incalzirii globale .

In raport, sunt marcate zonele de pe teritoriul Statelor Unite care inregistreaza cresteri ale nivelului de ozon si este atrasa atentia, in mod special, asupra sezoanelor in care problema ar deveni mai acuta, din cauza temperaturilor mai ridicate.
Smogul de ozon reprezinta o amenintare pentru sanatatea populatiei, in mod special pentru cei tineri, batrani si pentru cei care au probleme respiratorii.
“Raportul lanseaza o intrebare foarte importanta: este incalzirea globala o amenintare pentru sanatatea publica?” se intreaba Frank O’Donnell, presedintele ONG-ului Clean Air Watch.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase