Home » D:News » Terra se intoarce impotriva oamenilor

Terra se intoarce impotriva oamenilor

Terra se intoarce impotriva oamenilor
Publicat: 14.07.2008
Peste 2,5 milioane de oameni au fost ucisi in dezastrele naturale care au avut loc in ultimii 48 de ani, asta si ca o reactie a planetei la schimbarile climatice din aceasta perioada, se arata intr-un studiu citat in editia online a publicatiei ruse Pravda.

„Numarul dezastrelor naturale a crescut de cel putin patru ori, comparativ cu perioada de dinainte de 1970, si asta in timp ce distrugerile provocate in mod artificial au crescut de peste sapte ori, raportat la aceeasi perioada”, declara Rob Vos, directorul Development Policy and Analysis Division of the Department of Economic and Social Affairs (DESA) din Statele Unite.

Raportul DESA, prezentat recent in cadrul unei conferinte ONU, nu specifica si cauzele care au dus la intensificarea fenomenelor naturale extreme. Autorii studiului lasa, insa, de inteles ca aceasta crestere alarmanta nu este straina de incalzirea globala si de schimbarile climatice din ultimele decenii.

„Consecintele acestor dezastre devin din ce in ce mai distructive si tot mai multe tari se vad neputincioase in fata naturii dezlantuite. Credem este este imperios necesara crearea unei fundatii, cu un buget de circa 4-5 miliarde de dolari, care sa ajute victimele dezastrelor naturale, dintre care cele mai multe sunt din tarile in curs de dezvoltare”, subliniaza acelasi Vos.

Sursa: Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase