Home » D:News » Soferii chinezi primesc biciclete gratis

Soferii chinezi primesc biciclete gratis

Soferii chinezi primesc biciclete gratis
Publicat: 14.07.2008
Pentru reducerea traficului si a poluarii pe perioada Olimpiadei de la Beijing, agentiile auto chineze isi incurajeaza clientii sa foloseasca bicicletele pe perioada evenimentului sportiv, a anuntat un oficial chinez, citat de agentia de presa Ria Novosti.

Automobilele sunt considerate drept principala sursa a poluarii din capitala Chinei. De asemenea, aglomeratia provocata de cele 1000 de masini noi care apar pe strazile Chinei in fiecare zi, va fi redusa substantial daca soferii vor folosi traditionalele biciclete incepand cu 8 august 2008, data inceperii Olimpiadei.

Mai multe companii auto au anuntat deja ca vor oferi biciclete gratuite tuturor celor care doresc sa renunte la masina pe perioada evenimentelor sportive. Autoritatile spera ca in acest mod, 1,3 milioane de automobile vor fi inlaturate din traficul cotidian. Alte masuri pe care oficialii de la Beijing la propun cetatenilor sunt cele prin care oamenii vor lucra de acasa si in care companiile vor permite angajatilor un program flexibil de lucru. Institutiile publice si magazinelor vor incepe lucrul cu o ora mai tarziu pentru a evita deja clasicele aglomerari de dimineata.

China a investit pana in prezent nu mai putin de 17 miliarde de dolari pentru reducerea poluarii si pentru acoperirea pierderilor provocate de inchiderea temporara a fabricilor din jurul capitalei Beijing.

Sursa: Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase