Home » D:News » Un american din patru este obez

Un american din patru este obez

Un american din patru este obez
Publicat: 18.07.2008
Un american din patru este obez, iar numarul persoanelor lovite de aceasta boala este in crestere, mai ales in statele din sudul Statelor Unite ale Americii, se anunta intr-un comunicat emis de Centrul American pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, citat de Fox News.

Mai bine de 30% dintre adultii din Mississippi, Alabama si Tennessee sunt considerati obezi, in timp ce la polul opus se afla statul Colorado, cu un procent de doar 19%, anunta specialistii. De asemenea, acelasi state fruntase la numarul de persoane supraponderale au inregistrat si cele mai multe cazuri de boli ale inimii si ale aparatului circulator, legate, in mare masura, de obezitate.

„Studiul a vizat numai persoanele adulte. Cu toate acestea, numarul copiilor obezi este similar cu cel al adultilor, ba chiar este in crestere. Cercetarile noastre mai arata ca 36% dintre persoanele de culoare sunt obeze, in timp ce procentul in cazul hispanicilor este de 28,5%, iar in cazul albilor, procentul scade pana la 24,5%”, declara Miriam Vos, unul dintre coautorii studiului.

Cercetatorii considera ca principalele cauze ale acestei situatii alarmante o reprezinta dieta specifica statelor sudice, dieta bogata in calorii si grasimi. De asemenea, dat fiind raportul mare de persoane cu posibilitati materiale reduse, tot mai multi oameni aleg mancare de tip fast-food, mult mai ieftina si mai greu de asimiliat de catre organism, decat alimentele sanatoase, dar scumpe, care se gasesc in supermarketuri.

Medicii americani sunt, insa, ingrijorati de faptul ca studiul, realizat prin telefon, nu este unul concludent. „Foarte multe persoane refuza sa se catalogheze drept obeze, asta si pentru ca in proprii ochi, numarul kilogramelor nu mai pare atat de mare pe cat este in realitate”, afirma Naa Oyo Kwate, profesor de stiinte socio-mediacale la Universitatea din Columbia.

Conform acestuia, procentul persoanelor cu probleme de greutate ar fi cu mult mai mare decat cel oficial.

Sursa:FoxNews
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase