Home » D:News » Sistemul nostru solar poate fi unic

Sistemul nostru solar poate fi unic

Sistemul nostru solar poate fi unic
Publicat: 22.07.2008
Pe masura ce oamenii pornesc din ce in ce mai mult in explorarea universului si descoperirea de noi planete, multi se intreaba cat de tipic este sistemul nostru solar. Astronomii porniti in cautarea planetelor asemanatoare Pamantului sustin ca acestea se afla foarte aproape de noi, asteptand doar sa fie descoperite.

Insa un nou studiu inclina sa-i contrazica pe acestia din urma. Un grup de cercetatori aflati intr-o misiune de observare a unor stele asemanatoare Soarelui din constelatia Orion, au descoperit ca mai putin de 10% dintre acestea au suficient de mult praf in jurul lor pentru a crea planete.

“Am observat ca majoritatea stelelor din galaxie sunt formate in zone dense, asemanatoare Orionului, ceea ce poate insemna ca un sistem solar asemnator cu al nostru este mai degraba o exceptie, decat o regula.”, declara cercetatorul Joshua Eisner, astrofizician la Universitatea California, Berkeley.

Echipa acestuia a observat aproximativ 250 de stele aflate in constelatia Orion, in cautarea discurilor dense de praf din jurul stelelor, care ar putea forma noi planete. Acestia au flat ca doar 10% dintre stele emiteau radiatii la frecventa care indica prezenta discurilor proto-planetare de praf cald.

Sursa: MSNBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase