Home » D:News » Elevii romani, campioni ai Olimpiadelor de Informatica

Elevii romani, campioni ai Olimpiadelor de Informatica

Elevii romani, campioni ai Olimpiadelor de Informatica
Publicat: 22.07.2008
La Dresda, in Germania, s-a desfasurat recent cea de-a 15 editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale –CEOI (Central European Olympiad in Informatics). Cu o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, echipa Romaniei s-a clasat pe locul I in clasamentul pe natiuni. De altfel, elevii romani au dominat competitia din acest an, dovedind un nivel ridicat de pregatire si reusind sa obtina un numar impresionant de medalii.

CEOI este o competitie initiata de Romania in 1994, fiind gazduita an de an de catre una dintre tarile membre – Croatia, Ungaria, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Romania.
Nivelul sporit de dificultate al problemelor propuse spre rezolvare precum si valoarea concurentilor recomanda Olimpiada de Informatica a Europei Centrale drept una dintre cele mai dificile competitii de informatica la nivel international.

Echipa Romaniei a fost alcatuita din: Cosmin Gheorghe medaliat cu aur, Bogdan Tataroiu, medaliat cu argint, Paul-Dan Baltescu, medaliat cu argint – toti elevi ai Liceului International de Informatica Bucuresti, Stefan –Alexandru Filip, medaliat cu bronz, elev al Colegiului National de Informatica Tudor Vianu. Echipa a fost condusa de doamna profesoara Emanuela Cerchez de la Liceul de Informatica “Grigore C. Moisil” Iasi (team-leader) si de domnul profesor Zoltan Szabo, de la Grupul Scolar “Petru Maior” din Reghin (deputy leader).
 
"Olimpiada de Informatica a Europei Centrale a fost o noua confirmare a valorii elitelor informaticii romanesti. Rezultatele copiilor ne dau sperante ca si anul acesta Romania va obtine rezultate remarcabile la Olimpiada Internationala de Informatica", a declarat Emanuela Cerchez.
 
Aceeasi echipa va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Informatica ce se va desfasura in Egipt intre 16-23 august.

***
Intre 8 si 13 iulie, Romania a avut reprezentanti si la Shumen in Bulgaria, unde s-a desfasurat Balcaniada de Informatica pentru Juniori.
 
Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori este o competitie de programare ce se adreseaza elevilor din invatamantul gimnazial, ce provin din tarile Balcanice. Prezenta la acest eveniment reprezinta o reala oportunitate pentru viitorii participanti la prestigioasele concursuri internationale de informatica. Concurentii au ocazia de a-si evalua cunostintele si a acumula experienta competitionala, regulamentul Balcaniadei de Informatica fiind similar cu cel al Olimpiadei Internationale de Informatica.
 
Puternica echipa de juniori a Romaniei a fost condusa de prof. Marinel Serban de la Liceul de Informatica "Grigore C. Moisil" din Iasi, team leader si prof. Elena-Daniela Lica de la Colegiul National Ion Luca Caragiale din Ploiesti, deputy team leader.
 
In ciuda concurentei extrem de puternice, cu un punctaj impresionant, de 540 de puncte, echipa Romaniei s-a clasat si la aceasta competitie pe locul I pe natiuni.
Toti cei 4 elevi din echipa au castigat medalii. Astfel, au obtinut medalii de aur: Radu Voroneanu de la Colegiul National ”Mihai Viteazul”, Ploiesti (cu punctaj maxim 600 de puncte din 600 posibile), Andrei Purice de la Colegiul National “Ion Luca Caragiale”, Ploiesti si medalii de argint: Vlad Gavrila de la Liceul International de Informatica Bucuresti si Teodor-Anton Pripoae de la Scoala Generala. Nr. 56 “Jose Marti”, Bucuresti.
 
Este de mentionat si faptul ca toti cei 4 elevi din echipa Romaniei participanta la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale precum si castigatorii medaliilor de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori s-au numarat printre finalistii concursului .campion editia 2008, competitie organizata de SIVECO Romania.
 
Prestigiul .campion creste an de an prin performantele internationale pe care le obtin finalistii acestei competitii. Astfel, principalul obiectiv al concursului, acela de a contribui la dezvoltarea potentialului tinerilor valorosi pentru obtinerea de viitoare performante in informatica, este indeplinit an de an, iar rezultatele sunt din ce in ce mai spectaculoase.
 
“Sunt mandru de acesti tineri pe care am avut ocazia sa ii cunosc la concursul .campion. Ma bucur sa vad ca proiectul .campion a devenit un loc de intalnire al elevilor cu performante in informatica si sunt convins ca vor obtine rezultate la fel de bune si la alte competitii internationale importante”, a declarat Radu Jugureanu, Directorul departamentului AeL eContent in cadrul SIVECO Romania.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase