Home » D:News » Nepotul cuminte al bombei cu hidrogen, pe strazile Chinei

Nepotul cuminte al bombei cu hidrogen, pe strazile Chinei

Nepotul cuminte al bombei cu hidrogen, pe strazile Chinei
Publicat: 24.07.2008
O suta de autobuze care functioneaza pe baza de hidrogen au fost aduse in China cu ocazia Olimpiadei. Insa multi oameni s-au speriat din cauza asocierii dintre acestea si bomba cu hidrogen.

Vehicolele pe baza de hidrogen sunt rare, de aceea vederea a o suta astfel de masini la un loc, a creat o puternica impresie in randul localnicilor. Firma producatoare a anuntat ca promoveaza tehnologiile non-poluante, deoarece autobuzele pe baza de hidrogen nu emit gaze, zgomote si au un factor de eficienta de 70% in comparatie cu 30 %, in cazul celorlalte automobile.
Aceste vehicule reprezinta un pas inainte in lupta pentru reducerea emisiilor de gaze poluante. Tehnologia bazata pe hidrogen nu este noua, un avion al carui motor functiona pe baza de hidrogen a fost construt in Rusia in anii ’80.

Cu toate ca folosit corespunzator, hidrogenul poate fi un raspuns la multe dintre problemele actuale ale omenirii, amintirea exploziei de la Cernobal din 1986, inca mai bantuie mintile oamenilor, cu atat mai mult cu cat efectele ei inca se mai resimt.

Sursa: RIA Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase