Home » D:News » Armura viitorului, inspirata de un peste african

Armura viitorului, inspirata de un peste african

Armura viitorului, inspirata de un peste african
Publicat: 28.07.2008
Solzii pestelui african Polypterus senegalus vor oferi modelul pentru viitoarele armuri ale soldatilor americani, se anunta intr-un raport al Pentagonului citat de Reuters.

Armura naturala, deosebit de eficienta in prevenirea atacurilor venite din partea pradatorilor, a lui Polypterus senegalus, l-a ajutat pe acesta sa supravietuiasca peste 100 de milioane de ani, declara specialistii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Conform analizelor efectuate pe misteriosul peste african, oamenii de stiinta si-au putut da seama cum functioneaza armura naturala a acestuia. Astfel, fiecare solz este astfel pozitionat incat sa devieze presiunea unei eventuale muscaturi. Design-ul unic in lumea pestilor ii permite lui Polypterus sa transmita presiunea sub forma unor cercuri concentrice in jurul zonei atacate, decat asupra intregii suprafete de solzi, ceea ce ar duce la moartea inevitabila a acestuia.

„Principiile unei astfel de armuri pot fi usor reproduse si la armurile militare moderne”, sustine Christine Ortiz, specialist in cadrul armatei americane.

Principalii pradatori ai lui Polypterus sunt chiar membrii propriei specii, alaturi de vertebratele carnivore care traiesc in lacurile si raurile din Africa.

Sursa:Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase