Home » D:News » Maimutele tanzaniene, pe cale de extinctie

Maimutele tanzaniene, pe cale de extinctie

Maimutele tanzaniene, pe cale de extinctie
Publicat: 29.07.2008
O specie noua de maimuta, descoperita in urma cu numai trei ani in Tanzania, se afla in pericol de extinctie, anunta mai multe grupari ecologiste, citate de MSNBC.

Maimuta numita Kipunji (Rungwecebus kipunji), a fost identificata de abia in anul 2005 in padurile din Muntii Udzungwa din Tanzania. Testele ADN realizate un an mai tarziu, au confirmat ipoteza zoologilor care sustineau ca se afla in fata unei specii complet necunoscute.

Un raport recent al Wildlife Conservation Society (WCS) anunta, insa, ca descoperirea este un vremelnica atata vreme ca intreaga populatie maimutelor kipunji este pe cale de disparitie. In prezent, numarul total al maimutelor tanzaniene este de 1117 indivizi, care traiesc pe o suprafata de numai 18 kilometri patrati. Animalele traiesc in circa 38 de grupuri a cate 15-39 de exemplare.

Specia este amenintata grev, conform cercetatorilor, de defrisarile masive din zona si de reconversia fostelor terenuri impadurite in suprafete agricole. Pierderea micului habitat al maimutelor kipunji va duce iremediabil la disparitia acestora, sustin specialistii. Oficialii WCS, duc tratative pentru ca specia sa fie inclusa pe lista animalelor protejate si pentru ca masuri imediate de protejare a acesteia sa fie luate de catre guvernul tanzanian si organismele internationale.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase