Home » D:News » Rechinii-balena isi reduc dimensiunile

Rechinii-balena isi reduc dimensiunile

Rechinii-balena isi reduc dimensiunile
Publicat: 30.07.2008
Oamenii au pescuit excesiv uriasii rechini-balena. Un studiu aprofundata demonstreaza ca cei mai mari pesti din lume au ajuns astfel la scaderea accelerate a taliei, ca un rezultat direct al presiunii umane.

Populatia de rechini-balena din apeleVestului Australiei a scazut cu peste 40 % in ultima decada. Pe langa acest aspect negative, studiul vine cu inca o noutate ingrijoratoare : A scazut semnificativ numarul exemplarelor de talie mare, din ce in ce mai putini rechini cu lungimea de peste 12 m fiind observati de oceanologi.

Datele si inregistrarile a 4 436 de rechini-balena observati in Reciful Ningaloo din Vestul Australiei se afla, in prezent, sub atenta observatie cercetatorilor.
“Colegii mei au descoperit un fapt ingrijorator. Nu doar ca rechinii-balena si-au modificat comportamentul, stabilindu-se in preajma recifelor, dar s-au inregistrat din ce in ce mai putini indivizi de talie mare. Cauzele sunt declansate de disparitia femelelor de talie mare din cadrul grupurilor de rechini precum si de faptul ca exemplarele mari sunt foarte cautate de vanatorii de rechini. Practic, cu cat inotatoarea unui rechi este mai mare, cu atat va costa mai scump”, declara Ben Fitzpatrick, biolog in cadrul Universitatii din Australia.

Sursa Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase