Home » D:News » O fosila preistorica, folosita ca decoratiune de gradina

O fosila preistorica, folosita ca decoratiune de gradina

O fosila preistorica, folosita ca decoratiune de gradina
Publicat: 30.07.2008
Oficialii Muzeului britanic din Maidstone, Kent, au anuntat achizitionarea unei fosile pietrificate a unui peste care a trait in urma cu 80 de milioane de ani. Neobisnuit este, insa, faptul ca fosila a fost descoperita in gradina unui britanic, acolo unde fusese folosita ca obiect de decoratiune timp de 15 ani, se arata in editia online a publicatiei DailyMail.

„Fosila a fost descoperita de un localnic in varsta de 74 de ani, un fost politist, in urma cu 15 ani. Acesta a considerat ca nu este altceva decat o piatra care, in urma actiunii valurilor, a capatat forma unui peste. El a cules-o si a expus-o in gradina sa ca obiect decorativ”, declara Ed Jarzembowski, directorul muzeului din Maidstone.

“Am gasit piatra in timp ce ma plimbam pe plaja din Est Sussex, impreuna cu fiul meu. Mi-a atras atentia imediat, datorita formei ciudate pe care o avea. Nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi o fosila preistorica. In fapt, era decoratiunea mea preferata si o numeam simplu – capul de peste”, afirma Peter Parvin, fostul proprietar al fosilei.

Secretul a fost descoperit de curand, dupa ce Parvin i-a povestit unui specialist local, intr-una dintre berariile din Maidstone, despre ciudata sa piatra in forma de peste. Analizele efectuate asupra acesteia au aratat ca, in realitate, era vorba de o specie de peste care traise in urma cu 80 de milioane de ani.

Expertii considera ca pestele pietrificat din curtea englezului a trait in marile preistorice in aceeasi perioada in care T-Rex domina uscatul. In aceeasi perioada, Marea Britanie se afla aproape complet sub apele aceanelor, iar partea care se afla la suprafata avea o clima asemanatoare cu cea din Bahamas, ceea ce permitea prezenta a numeroase specii de animale marine.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase