Home » D:News » 86% dintre cetatenii americani vor deveni obezi inainte de anul 2030

86% dintre cetatenii americani vor deveni obezi inainte de anul 2030

86% dintre cetatenii americani vor deveni obezi inainte de anul 2030
Publicat: 01.08.2008
Majoritatea adultilor din Statele Unite va ajunge in mod sigur supraponderala, conform unui studiu detaliat al Agency for Healthcare Research and Quality si al University of Pennsylvania School of Medicine.

Date recente din inregistrarile Center for Disease Control and Prevention arata ca 63% dintre cetatenii americani sunt obezi la ora actuala. Cercetatorii si medicii americani sunt ingrijorati insa de faptul ca numarul acestora va creste cu 23% peste 20 de ani, fapt care duce in mod sigur la o situatie dezastruoasa pentru populatia Statelor Unite. In plus, costurile cumulate ale medicamentelor folosite de supraponderalii americani se ridica la cifra de 965 miliarde dolari anual.

“Suntem confruntati cu o situatie de-a dreptul socanta, pentru ca rata obezitatii creste constant de aproape 30 de ani, rastimp in care autoritatile se pare ca au ignorat voit acest flagel national”, declara dr.Youfa Wang, conducatorul studiului si profesor asociat in cadrul Bloomerg School’s Center for Human Nutrition.
“Daca trendul acesta isi continua cresterea, mai mult de 86% dintre adultii americani vor fi obezi in anul 2030. Dintre femeile de culoare, circa 96 % vor fi obeze in acea perioada, iar 91 % dintre barbatii de origine hispanica vor fi afectati de acelasi flagel.”, continua dr. Wang.
Cercetatorii au evidentiat faptul ca persoanele supraponderale au o speranta de viata mai mica cu circa 20 de ani decat restul persoanelor.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase