Home » D:News » Islamul va deveni religia predominanta in Rusia

Islamul va deveni religia predominanta in Rusia

Islamul va deveni religia predominanta in Rusia
Publicat: 04.08.2008
Islamul va deveni religia predominanta in Federatia Rusa pana in anul 2050, datorita cresterii ratei natalitatii in republicile musulmane, este anuntul soc facut de sociologii rusi si cei ucrainieni, citati de publicatia rusa, Pravda.

Cresterea masiva a natalitatii in republicile musulmane din Federatia Rusa se dovedeste una dintre cele mai mari probleme ale inceputului de mileniu 3 pentru oficialii rusi de la Kremlin. Ultimele studii arata ca musulmanii vor deveni comunitatea cu cei mai multi membri pana la jumatatea secolului XXI. In aceeasi ordine de idei, islamul are toate sansele sa devina religia predominanta chiar si in Rusia.

In prezent, islamul este a doua mare religie a Rusiei dupa ortodoxism. Este insa imposibil de oferit o statistica a tuturor practicantilor religiei musulmane, mai ales ca nu exista niciun recensamant de acest gen, care sa fie realizat de oficialitatile guvernamentale. Islamologul rus, Roman Silantyev, a estimat numarul practicantilor religiei islamice la circa 9 milioane de persoane, dar a apreciat ca numarul etnicilor musulmani este cu mult mai mare.

Cele mai mari comunitati musulmane din Federatia Rusa se afla situate in zona Marii Negre si in zona Marii Caspice, acolo unde se afla minoritatile cecene, daghestane, tatare, baskire, balkare, circaziene, kabardine etc.

Declinul populatiei ruse si cresterea numarului de musulmani a dus deja la o escaladare a conflictelor dintre cele doua mari comunitati religioase ale Rusiei. Atacuri violente ale etnicilor rusi, in special neo-nazisti, asupra persoanelor de religie islamica, au crescut simtitor in ultimii ani. Numai in anul 2006 au fost inregistrate 539 de atacuri, soldate cu 56 de victime, o crestere cu peste 17 procente fata de anii anteriori. Cele mai multe acte de violenta au avut loc in nordul Caucazului si in Asia centrala.

Sursa: Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase