Home » D:News » Padurile naturale- solutia impotriva schimbarii climatice

Padurile naturale- solutia impotriva schimbarii climatice

Padurile naturale- solutia impotriva schimbarii climatice
Publicat: 05.08.2008
Padurile naturale virgine au capacitatea de a depozita de trei ori mai mult dioxid de carbon decat se aproxima si au o capacitate de absorbtie cu 60% mai mare decat padurile plantate, conform unui nou studiu australian centrat pe rolul carbonului verde in schimbarea climatului.

Carbonul verde este produs in padurile naturale, carbonul maro este propriu padurilor si plantatiilor industrializate, carbonul gri se afla in carburanti, in vreme ce carbonul albastru poate fi gasit in oceane.
Reprezentantii Australian National University sunt de parere ca rolul carbonului verde in lupta impotriva schimbarii climatului a fost, pana in prezent, subestimat. Acestia insista ca exista o diferenta intre cele doua tipuri de carbon, cel al padurilor naturale si cele plantate, de care ar trebui sa se tina cont.

Unul dintre autorii raportului, Brendan Mackey, este de parere ca padurile naturale joaca doua roluri importante: au o capacitate foarte mare de absorbtie a carbonului si impiedica, in acelasi timp, eliberarea in natura a cantitatilor deja depozitate.
Se pare ca 35% dintre emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera sunt rezultatele defrisarilor trecute, in vreme ce 18% din emisiile anuale sunt produse de defrisarea continua.

Sursa: Shanghai Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase