Home » D:News » Misterul pietrelor preistorice din nordul Angliei

Misterul pietrelor preistorice din nordul Angliei

Misterul pietrelor preistorice din nordul Angliei
Publicat: 05.08.2008
Peste 100 de roci datand de mii de ani, in care au fost sculptate desene misterioase, au fost descoperite in nordul Angliei, anunta purtatorul de cuvant al English Heritage, citat de DailyMail.

Arta neolitica, localizata in apropiere de Durham, in Northumberland, include o serie de gravuri extrem de bine elaborate, reprezentand cercuri concentrice, inele intrepatrunse si cupe sapate in piatra. Rocile au fost descoperite de o echipa de circa 100 de voluntari, aflati intr-un stagiu de pregatire pentru arheologi, organizat de English Heritage.

„Nu avem o explicatie clara asupra a ceea ce ar putea reprezenta aceste sculpturi stravechi. Avem mai multe teorii capabila sa le desluseasca misterul dar trebuie sa adunam mai multe informatii. Pietrele sculptate ar putea reprezenta un marcaj al teritoriului, un loc destinat sacrificiilor rituale sau, pur si simplu, niste semne de care aveau legatura cu credintele oamenilor din acea perioada de timp”, sustine Kate Wilson, inspector insarcinat cu protejarea monumentelor istorice.

Pana in prezent, arheologii britanici au identificat peste 1500 de gravuri, dar sunt constienti ca numarul acestora este, cu siguranta, mult mai mare. Recent, au fost observate imagini sculptate, aproape invizibile cu ochiul liber din cauza eroziunii produse in timp. Specialistii incearca sa reconstituie toate imaginile pentru a putea analiza originea si semnificatia acestora.

Sursa: DailyMail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase