Home » D:News » Numar record de gorile, descoperit in Congo

Numar record de gorile, descoperit in Congo

Numar record de gorile, descoperit in Congo
Publicat: 08.08.2008
Descoperirea unei populatii de circa 125 000 de gorile de camp intr-o zona izolata din centrul Africii are sanse sa fie stirea ecologica a deceniului. Entuziasmati, conservationistii britanici considera ca este o “stire absolut fantastica !”

Pana la data acestei descoperiri, se credea ca subspecia gorilei de camp numara mai putin de 50 000 exemplare in intreaga Africa. Noua populatie din Republica Congo este de o importanta capitala pentru sanatatea speciei si variabilitatea genetica a gorilelor.

Un census al Wildlife Conservation Society a fost facut public in cadrul sesiunii de comunicari a Primatological Society Congress din Edinburgh, Scotia. In ciuda acestei descoperiri fericite atat pentru zoologi cat si pentru conservationisti, o noua problema ingrijoratoare apare la orizont:
O.N.G.-ul Gorilla Organization, care a investigat si studiat noua populatie de gorile, a avertizat ca noul areal cu gorile descoperit in apropierea fluviului Congo, este situat in mijlocul unuia dintre cele mai mari focare din Africa ale temutului virus Ebola.
Virusul Ebola este un pericol imminent atat pentru oameni, cat si pentru gorile, care sunt la fel de sensibile la actiunea mortala a acestui virus.
Conform zoologului Steven Sanderson, presedinte la Wildlife Conservation Society”
Numarul mare de gorile din nordul Republicii Congo demonstreaza fara echivoc ca noul areal descoperit aici, reprezinta adevaratul rezervor al speciei”.

Sursa: Sky News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase