Home » D:News » Virusul Nilului de Vest a fost descifrat

Virusul Nilului de Vest a fost descifrat

Virusul Nilului de Vest a fost descifrat
Publicat: 12.08.2008
Cercetatorii din cadrul Universitati Yale au descoperit recent toate proteinele si enzimele folosite de virusul Nilului de Vest drept baza de infectare a celulelor corpului uman.

A doua surpriza pentru oamenii de stiinta americani a fost reprezentata de faptul ca au reusit sa identifice toate cele 305 gene care pot fi modificate in cadrul unui tratament genetic al infestarii cu virusul Nilului de Vest.
Acest virus de origine africana a infectat 175 000 cetateni americani la finele anului 2007, ducand la decesul a 117 persoane si producand complicatii serioase unui numar de 1 227 pacienti, dupa cum declara U.S Center for Disease Control and Prevention.
In prezent nu exista un tratament pentru acest tip de virus care se transmite la om prin intermediul muscaturii de tantar.
“Este nevoie de un dictionar pentru a prezenta toate genele care sunt sensibile la infectia cu acest virus. In prezent speram ca identificarea celor 305 gene care pot fi manipulate pentru a respinge virusul pe cale naturala, sa duca intr-un final la stoparea raspandirii acestuia in organismul uman”, declara Erol Fikrig, profesor cercetator in cadrul Universitatii Yale.
Echipa profesorului Fikrig a dezvoltat o tehnologie noua care foloseste parti microscopice din ARN-ul uman pentru a scana intregul genom uman in scopul descoperiri tuturor genelor care pot fi atacate de virus.
Virusul Nilului de Vest a fost introdus in Statele Unite in anul 1999 prin intermediul unor specii de tantari.

Sursa: Reuters

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase