Home » D:News » SIVECO Romania sprijina demersurile transportatorilor aerieni de imbunatatire a calitatii serviciilor, sigurantei circulatiei si securitatii transportului pe calea aerului cu o solutie software de mare performanta

SIVECO Romania sprijina demersurile transportatorilor aerieni de imbunatatire a calitatii serviciilor, sigurantei circulatiei si securitatii transportului pe calea aerului cu o solutie software de mare performanta

SIVECO Romania sprijina demersurile transportatorilor aerieni de imbunatatire a calitatii serviciilor, sigurantei circulatiei si securitatii transportului pe calea  aerului cu o solutie software de mare performanta
Publicat: 18.08.2008
In Romania ultimilor ani, intregul peisaj antreprenorial a fost marcat de o deschidere fara precedent catre tehnologie si inovatiile din domeniul IT. Odata cu legiferarea societatii informationale la nivel european, industria aviatica romaneasca s-a impus ca un domeniu extrem de permeabil in ceea ce priveste asimilarea de noi instrumente informatice.

In prezent, la nivel national, au fost implementate toate standardele operationale si de navigatie europene. Acest lucru face din exploatarea sistemelor IT avansate o necesitate de prima importanta pentru industria aeronautica din Romania. Transportatorii aerieni, fie ei publici sau privati, recurg, in momentul de fata, la informatizarea fluxurilor de lucru, ca masura de restructurare si eficientizare a activitatii proprii. SIVECO Romania intelege foarte bine imperativele de modernizare ale companiilor aeriene, si, de aceea, a pus la punct o oferta software individualizata pentru aceasta industrie”, spune Ciprian Sandru, Cluster Manager Transport & Media, in cadrul SIVECO Romania.

In momentul de fata, piata IT romaneasca este capabila sa furnizeze beneficiarilor din industria aero o gama larga de instrumente software de suport. Aviatia comerciala romaneasca, aflata in plin „up-grade” al infrastructurii sale informatice, are acces, de pilda, la sisteme IT integrate, care eficientizeaza, in cifre absolute, activitatile de baza ale principalilor operatori interni.

Accesarea sistemelor informatice de tip ERP (Enterprise Resource Management) marcheaza trecerea companiilor aeriene intr-o noua etapa de dezvoltare.

Avand la dispozitie facilitatile oferite de aceste instrumente, operatorii de trafic aerian castiga rentabilizarea zborurilor, simplificarea procedurilor interne, precum si monitorizarea permanenta a rutelor operate.

In plus, in baza rezultatelor generate de sistemele informatice integrate, acestia isi imbunatatesc vizibil activitatea de control si de decizie, fiind capabili sa anticipeze cu exactitate evolutia pe termen lung a acestei industrii.

Companiile de transport aerian trebuie sa asigure pasagerilor lor nu numai garantia unui zbor in conditii de siguranta si securitate absolute, ci si servicii performante, la standarde europene de calitate. Pentru realizarea acestui desiderat, SIVECO Romania sprijina strategia de dezvoltare a operatorilor aerieni, in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor, sigurantei circulatiei si securitatii transportului pe calea aerului. Din acest punct de vedere, CARPATAIR Timisoara, astazi unul dintre cei mai mari operatori privati de trafic aerian din Romania si din Europa de Est, reprezinta un model de succes al restructurarii informatice din domeniul aviatic. In urma implementarii sistemului informatic integrat SIVECO Applications, dezvoltat de SIVECO Romania, CARPATAIR Timisoara beneficiaza de o gestiune superioara a tuturor resurselor sale”, adauga Ciprian Sandru.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase