Home » D:News » Ramasitele lui “Bigfoot” au picat testul ADN

Ramasitele lui “Bigfoot” au picat testul ADN

Ramasitele lui “Bigfoot” au picat testul ADN
Publicat: 18.08.2008
Stirea de senzatie care a facut inconjurul lumii saptamana trecuta si care spunea ca un cadavru de Bigfoot fusese descoperit in localitatea Palo Alto din California, a fost infirmata astazi dupa ce medicii care au analizat mostrele ADN ale cadavrului au declarat ca ramasitele nu apartin unei primate necunoscute.

„Una dintre cele doua mostre de ADN despre care s-a sustinut ca ar contine dovada existentei lui Bigfoot, creatura cunoscuta si ca Sasquatch in mitologia amerindiana, s-a dovedit un fals. Aceasta contine 96% ADN uman si 4% ADN de opossum, marsupial originar din America de Nord”, sustine Curt Nelson, unul dintre medicii de la Univeristatea din Minnesota care au analizat mostrele ADN.

Descoperirea misteriosului cadavru apartine unor tineri americani, Matthew Whitton si Rick Dyer, cei care sunt si proprietarii unui magazin de suveniruri Bigfoot. Tocmai aceasta asociere i-a facut reticenti pe oamenii de stiinta in fata mult trambitatei descoperiri. De asemenea, cecetatorii au fost reticenti in fata fotografiilor care ilustrau cadavrul si care pareau, mai degraba, imagini ale unei gorile.

Cea de a doua mostra de ADN este tinuta intr-o locatie secreta, iar rezultatul testelor va fi facut public in zilele urmatoare. Medicii nu exclud ca prima proba sa fi fost contaminata si, de aceea, rezultatul sa nu fie concludent.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase