Home » D:News » Sfarsitul secolului va fi sufocat de canicula

Sfarsitul secolului va fi sufocat de canicula

Sfarsitul secolului va fi sufocat de canicula
Publicat: 19.08.2008
Un raport din 2007 al Gupului interguvernamental al expertilor asupra evolutiei climatului anunta o crestere medie a temperaturilor in perioada 1990 – 2100, cuprinsa intre 1.1 si 6.4 grade Celsius, facand ca vestea unei incalziri dramatice a climatului sa fie vazuta drept o adevarata catastrofa.

Insa un nou studiu aparut in revista Geophysical Research Letters, merge mult mai departe, anuntand faptul ca evenimentele climatice cauzate de cresterea temperaturilor din termometre isi vor mari numarul in viitor.
Rezultatele unor studii asupra evolutiei climei prevad pentru perioada urmatoare temperaturi de peste 50 de grade in numeroase regiuni ale globului: in Australia, India, in Orientul Mijlociu, nordul Africii si America de Sud.

Temperaturile care depasesc cu mult media reprezinta o amenintare pentru viata populatiei, insa cu toate acestea, cercetatorii se plang de faptul ca inca nu se acorda destula atentie acestei probleme care ar putea avea consecinte deosebit de grave asupra vietii pe Terra.

Sursa: Le Figaro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase