Home » D:News » Viata de apoi este disponibila in varianta high-tech

Viata de apoi este disponibila in varianta high-tech

Viata de apoi este disponibila in varianta high-tech
Publicat: 20.08.2008
Intr-o societate care se confrunta cu cel mai ridicat procent al imbatranirii din lume, asa cum este cea japoneza, problema gasirii unui loc de veci poate fi o reala problema pentru multi dintre locuitorii niponi. Solutia oferita de un templu budist este, insa, cat se poate de atractiva si de non-conformista – locuri de veci high-tech.

Conform traditiei budiste, cei decedati sunt incinerati iar cenusa lor este depusa in urne care, la randul lor, sunt asezate in locuri de veci traditionale. Lipsa terenurilor destinate unui asemenea scop reprezinta, insa, o problema stringenta, iar pretul unui singur cavou poate depasi valoarea de 27.000 de dolari, circa 3 milioane de yeni.

Un templu budist din apropiere de Tokyo are, totusi, o solutie salvatoare. Preotii au amenajat locuri speciale, supraetajate, in care rudele celor decedati pot depune urnele funerare si pot urmari fotografii si imagini din timpul vietii acestora pe monitoare video, instalate special pentru acest scop, totul acompaniat de melodiile preferate ale raposatilor. Conform obiceiului nipon, oamenii isi viziteaza rudele decedate de doua ori pe an, primavara si la mijlocul verii. Respectul pentru stramosi este foarte puternic in Japonia si este privit ca o indatorire de familie.

„Initial m-am simtit ciudat atunci cand am auzit de varianta mormintelor high-tech. Acum am inceput sa privesc totul intr-o lumina pozitiva”, sustine Shinya Shimada, unul dintre japonezii care si-au achizitionat deja un loc de veci electronic.

„Oferta noastra a cunoscut un succes imens, poate si datorita preturilor mult mai mici decat cele obisnuite, dar si datorita faptului ca am reusit sa tinem pasul cu avansul tehnologic modern. Templele tind sa se indeparteze de societate dar multumita acestor sisteme high-tech, lumea isi intoarce privirile care serviciile memoriale budiste”, concluzioneaza Huokou Shimizu, unul dintre preotii templului in discutie.

Sursa:MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase