Home » D:News » Marea Britanie consuma rezervele de apa ale lumii

Marea Britanie consuma rezervele de apa ale lumii

Marea Britanie consuma rezervele de apa ale lumii
Publicat: 21.08.2008
Marea Britanie se afla pe locul sase in topul celor mai mari importatori de apa ai lumii, fiind un consumator serios al rezervelor mondiale.

Doar un procent de 38% din consumul de apa al tarii provine din surse interne, restul nevoilor fiind acoperite din resurse externe. O persoana foloseste in medie 4.645 litri pe zi, iar spalarea rufelor consuma pana la 150 litri, fara a lua in considerare cantitatea mare de apa folosita pentru obtinerea imbracamintei si hranei.
Rezultatele cercetatorilor initiate de World Wildlife Fund (WWF) au aratat ca este necesara o reducere rapida a consumului de apa la nivel national.

Marea Britanie este devansata de Brazilia, Mexic, Japonia, China si Italia, si isi importa apa din Spania, Egipt, Maroc, Israel sau Pakistan, insa chiar si acesti furnizori au anuntat imputinarea rezervelor.
Tarile sarace consuma in medie 1 000 de litri de apa pe zi, mai putin de un sfert din media britanica.
O cauza a acestei crize este hrana. O dieta bazata pe carne implica un consum prealabil de 5000 de litri de apa, in vreme ce una vegetariana este obtinuta in urma unui consum de 2000 de litri.
Expertii anunta ca apa potabila va deveni un nou petrol, deoarece reprezinta o sursa finita, iar valoarea ei creste din ce in ce mai mult.
Ca urmare a acestui studiu al WWF, mai multe firme britanice producatoare de hrana sau imbracaminte au demarat un program prin care vor reduce pierderile de apa inutile care au loc in procesul productiei.

Sursa: Daily Mail  
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase