Home » D:News » Imagini de groaza au aparut pe cerul Marii Britanii

Imagini de groaza au aparut pe cerul Marii Britanii

Imagini de groaza au aparut pe cerul Marii Britanii
Publicat: 21.08.2008
Locuitorii din Hertfordshire, Marea Britanie, au fost cuprinsi de panica dupa ce norii de pe cer au capat forme demne de efectele unui film horror, anunta publicatia britanica DailyMail.

Misteriosi nori globulari, cu nuante plumburii, au acoperit in intregime cerul, dand impresia ca se apropie amenintator de pamant, ceea ce a creat panica printre locuitorii micii asezari din sud-estul Angliei.

In realitate, neobisnuita formatiune noroasa, desi rara, este cat se poate de normala, sustin meteorologii britanici. Numiti dupa cuvantul latinesc pentru sani, mammatus, astfel de nori se formeaza inaintea puternicelor furtuni de vara si sunt un semn al imensei cantitati de vapori de apa care se aduna in atmosfera. Cum se formeaza norii mammatus reprezinta inca un mister pentru oamenii de stiinta.

„Vorbeam la telefon atunci cand am auzit rumoare pe strada din fata casei. Atunci am vazut cerul transformat complet si prima reactie pe care am avut-o a fost sa surprind imaginea cu un aparat de fotografiat”, declara Ian Pattison, un tanar librar din Hertfordshire.

„Oamenii au tendinta de a asocia astfel de fenomene naturale cu evenimente iesite din comun, asa cum ar fi o invazie extraterestrea sau cu Apocalipsa. Atunci cand norii mammatus incep sa fie strabatuti de fulgere, ei lasa, intr-adevar, impresia ca sunt solizi sau ca in interiorul lor se afla imense obiecte metalice”, declara unul dintre meteorologii britanici.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase