Home » D:News » Plasticul este bun pentru atmosfera

Plasticul este bun pentru atmosfera

Plasticul este bun pentru atmosfera
Publicat: 25.08.2008
Plasticul obtinut din resurse reciclabile, cum ar fi cele din porumb, este mai atractiv, deoarece este biodegradabil. Studiile recente mai adauga inca o bila alba pe lista de avantaje: obtinerea loui genereaza mai putine gaze cu efect de sera decat plasticul pe baza de petrol.

Jian Yu si Lilian Chen de la Universitatea din Hawaii au examinat emisiile de gaze cu efect de sera asociate cu producerea unui anumit tip de bioplastic, numit PHA (polyhydroxyalkanoate), rezultat in urma activitatiilor bacteriilor in zaharul obtinut din porumb. Acestia au examinat potentialul de producere al PHA-ului din resturile materialelor folosite pentru obtinerea etanolului.

“Am luat in considerare toate chimicalele, fertilizatorii si combustibilii. De asemenea, am masurat si cantitatea de dioxid de carbon eliminata in timpul procesului, care include atat partea de fermentare, cat si partea de energie, in incercarea de a intelege care dintre ele este producatorul major de dioxid de carbon.”
In urma acestui studiu, cei doi cercetatori au anuntat ca fabricarea plasticului din materiale reciclabile implica o emisie de dioxid de carbon de 5 ori mai mica decat obtinerea plasticului conventional.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase