Home » D:News » Interpolul avertizeaza in privinta Mafiei apelor

Interpolul avertizeaza in privinta Mafiei apelor

Interpolul avertizeaza in privinta Mafiei apelor
Publicat: 27.08.2008
Coruptia la nivel mondial condusa de organizatii in genul mafiei care activeaza in domeniul regiilor de apa genereaza un fenomen extrem de periculos. Conform reprezentantilor Interpol, acest fenomen duce la cresterea costurilor apei curente pentru consumatorii casnici din intreaga lume.

Reprezentantii Interpol avertizeaza asupra fenomenului mitei generalizate, crimei organizate si a altor activitati infractionale orientate tot mai mult spre domeniul administrarii retelelor de apa din intreaga lume. Conform acestora, intensificarea fenomenului infractional in acest domeniu va duce in cele din urma la afectarea serviciilor care aprovizioneaza populatia din marile orase cu apa potabila, precum si sistemele de irigatii de care depinde o buna parte din agricultura lumii.

Conform raportului Interpol referitor la infractiunile din domeniul furnizarii apei prezentate in cadrul World Water Week, pierderile inregistrate in decursul ultimului an s-au ridicat la suma de 20 miliarde dolari.
In tarile aflate in curs de dezvoltare, coruptia din sistemul de aprovizionare cu apa potabila a dus la cresterea cu 30% a costurilor necesare intretinerii instalatiilor de profil.
In Honduras, Bangladesh si Ecuador, gruparile infractionale cu profil mafiot lucreaza in colaborare cu autoritatile locale pentru a preveni accesul populatiei la sursele ieftine de apa.
Chiar si tarile dezvoltate precum Italia si Statele Unite au raportat implicari ale gruparilor infractionale in domeniul livrarii apei. Coruptia in acest punct vital al societatilor umane afecteaza in mod egal agricultura si productia energetica.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase