Home » D:News » Phoenix expediaza prima vedere martiana

Phoenix expediaza prima vedere martiana

Phoenix expediaza prima vedere martiana
Publicat: 01.09.2008
Sonda spatiala americana Phoenix Mars Lander a trimis in cursul saptamanii trecute prima vedere de pe Marte catre Terra, dupa trei luni in care a studiat solul Planetei Rosii.

Fotografia a fost facuta si trimisa cu ocazia implinirii a 90 de zile de la amartizare, facuta cu misiunea speciala de a “vana” apa inghetata din zonele arctice ale planetei.
Pe masura ce puterea soarelui pe Marte scade pe zi ce trece, zilele martiene devin din ce in ce mai reci, iar soarele va cobori complet sub orizont pentru prima data de la inceputul misiunii, managerii misiunii anunta ca sonda spatiala solara functioneaza foarte bine.

Barry Goldstein, managerul de proiect al sondei Phoenix, a declarat pentru Space.com ca pentru moment, oamenii de stiiinta “exploateaza” sonda pentru a obtine cat mai multe informatii asupra planetei Marte, pana la sfarsitul lunii septembrie, data programata pentru incheierea misunii. Acesta a anuntat ca exista si o propunere pentru a doua prelungire a termenului de incheiere al misunii, care ar putea fi prelungita pana la jumatatea lunii noiembrie, daca sonda spatiala va putea rezista atat de mult, in conditiile micsorarii intensitatii luminii solare.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase