Home » D:News » Aeronautica viitorului: omul cu reactie

Aeronautica viitorului: omul cu reactie

Aeronautica viitorului: omul cu reactie
Publicat: 02.09.2008
Primul om care a zburat cu ajutorul unor reactoare atasate pe spate, Yves Rossy, planuieste traversarea unui canal din Franta in luna septembrie.

Pilotul elvetian, primul om care a zburat avand in spate doar patru reactoare fixate pe aripa, cunoscut si sub denumirea de “omul cu reactie”, a efectuat un alt zbor de testare in Franta, la Isere.
Zborul a avut ca scop obtinerea autorizatiilor necesare pentru a participa la cea de-a 35-a editie a Cupei Icar, manifestatie internationala de zbor liber, care va avea loc intre 18 si 21 septembrie la Saint-Hilaire-du-Touvet.

Yves Rossy, in varsta de 49 de ani, a decolat cu un avion de pe aerodromul Versoud, inainte de a aprinde cele patru reactoare dispuse pe cele doua aripi si de a se lansa de la o altitudine de 2500 de metri. Cele doua aripi s-au desfasurat, pentru a-i permite sa se redreseze, efectuand un zbor de cinci minute cu o viteaza de 200km/h. Pentru a ateriza in siguranta, pilotul a oprit motoarele si si-a deschis parasuta. 
Fost pilot militar si actual comandat de bord in cadrul companiei aeriene Swiss, Rossy a devenit in 2004 primul om care a zburat cu o ajutorul unor reactoare atasate de o aripa individuala.

Sursa: Le Figaro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase