Home » D:News » Imperiul Roman a ridicat riscul infectarii cu HIV

Imperiul Roman a ridicat riscul infectarii cu HIV

Imperiul Roman a ridicat riscul infectarii cu HIV
Publicat: 05.09.2008
Desi virusul HIV a fost identificat de abia in anul 1981, datele oamenilor de stiinta de la Universitatea din Liverpool arata un aspect cel putin socant, de vina pentru raspandirea bolii secolului sunt responsabili, nici mai mult nici mai putin, decat romanii.

Teoria cercetatorilor incearca sa explice de ce oameni din anumite zone geografice sunt mai sensibili in fata temutului virus HIV. Printre zonele subliniate de oamenii de stiinta se numara Grecia, Anglia, Fratna sau Spania. Conform raportului inmanat de oamenii de stiinta, romanii ar fi raspandit un anumit tip de gene in toate provinciile anticului imperiu, gene care ofera persoanei o rezistenta mai scazuta in fata atacului virusului HIV.

Cu toate acestea, problema cea mai stringenta este cea legata de raspandire unei boli necunoscute, boala purtata de legionarii romani care ar fi intarit sistemul imunitar impotriva bolilor acelei perioade, asa cum e cazul ciumei bubonice, slabind insa anticorpii in lupta cu virusul care avea sa apara peste 2 milenii.

Sursa:BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase