Home » D:News » De ce nu a inghetat Terra pana acum?

De ce nu a inghetat Terra pana acum?

De ce nu a inghetat Terra pana acum?
Publicat: 05.09.2008
Candva in trecutul indepartat al Terrei, sistemul nostru solar prezenta diferente notabile comparativ cu situatia actuala. Conform unor noi studii si analize, planeta noastra nu a fost niciodata in pericol de a ingheta la propriu, dupa cum se credea pana in prezent.

Majoritatea acestor  noi teorii se bazeaza pe idea ca planeta Terra prezenta o densitate crescuta de dioxid de carbon in propria atmosfera, inca de la inceputurile sale.
Conform unei echipe de oameni de stiinta germani, evidentele geologice ale prezentei dioxidului de carbon  aduc dovezi in sprijinul  teoriei care afirma ca atmosfera terestra era indeajuns de calda pentru a impiedica inghetul scoartei terestre.
Conform dovezilor geologice, apa a fost prezenta sub forma lichida pe suprafata terestra, inca de acum circa 3,7 miliarde ani, aceasta in conditiile in care varsta Terrei este estimata la aproximativ 4,5 miliarde ani. De aici rezulta ca temperatura globala a Terrei a fost intotdeauna mai ridicata decat puncul de inghet al apei.
Supozitia inaintata de savantii germani, in urma aprofundarii studiilor, este una total surprinzatoare pentru forurile stiintifice internationale :
Conform acestora, concentratia dioxidului de carbon din atmosfera terestra ar fi fost de zece ori mai mare decat nivelul dioxidului de carbon din prezent.

Sursa: Fox News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase