Home » D:News » Astronautii chinezi ajung in spatiu pana la finele lunii

Astronautii chinezi ajung in spatiu pana la finele lunii

Astronautii chinezi ajung in spatiu pana la finele lunii
Publicat: 08.09.2008
China a anuntat astazi ca va lansa in spatiu, pana la finalul lunii, o naveta spatiala cu trei astronauti la bord, iar pregatirile pentru acest eveniment au intrat deja in faza finala, se arata in editia online a publicatiei TheRegister.

In octombrie 2003, China a devenit cea de a treia tara din lume, dupa fosta URSS si Statele Unite ale Americii, care a reusit a lanseze cu succes un om in spatiu. In octombrie 2005, o alta nava spatiala, Shenzhou VI a purtat in afara spatiului terestru, intr-o expeditie spatiala care a durat cinci zile, inca doi astronauti chinezi.

Programul spatial chinez a cunoscut o puternica dezvoltare in ultimul deceniu ajungand sa ameninte suprematia celui american. China a lansat, nu mai departe de anul trecut, o capsula care sa preia informatii de pe Luna, asta in timp ce rivalii directi ai chinezilor, Japonia, si-au pierdut modulul lunar intr-o puternica explozie. Planurile astronautilor chinezi anunta, cat de curand, o prima aselenizare a unui cosmonaut chinez.

Sursa:The Register
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase