Home » D:News » Nanorobotii au inceput sa creeze controverse

Nanorobotii au inceput sa creeze controverse

Nanorobotii au inceput sa creeze controverse
Publicat: 10.09.2008
Oamenii de stiinta au detectat in premiera semnalele chimice emise de celulele care formeaza sistemul imunitar al organismului uman. Cu ajutorul acestora celulele sistemului imunitar comunica intre ele atunci cand una dintre ele a detectat un intrus. Animati de aceasta descoperire cercetatorii au creat un sistem nou de nanoroboti care va detecta aceste semnale chimice.

Semnalele detectate de cercetetorii Institutului Vanderbilt provin de la celulele dendritice, care sunt de fapt santinelele sistemului imunitar uman . Propriul sistem imunitar detecteaza si incearca sa anihileze invadatorii microscopici din gama bacteriilor si virusilor.
Pe baza acestui sistem natural de protectie a organismului, cercetatorii au dezvoltat un nanofiziometru capabil sa desopere semnalele paracrine.
Celulele dendritice, celulelel de tip T si B, sunt principalii gardieni ai sistemului imunitar. Acestea se concentreaza in centrii limfatici raspanditi in intregul corp uman.
Sperantele cercetatorilor care au creat acesti nanaoroboti de ultima generatie se leaga de asa zisa capacitate a acestor device-uri de a detecta si chiar anihila celulele canceroase.
O parte a opiniei publice americane este impotriva aplicarii acestui sistem pe scala mare, afirmand ca prin intermediul nanorobotilor injectati in corpul uman se poate manipula si monitoriza fiinta umana, fapt ce ar fi impotriva principalelor articole din Carta Drepturilor Omului.

Sursa : Science Daily

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase