Home » D:News » Noi habitate pentru omenire

Noi habitate pentru omenire

Noi habitate pentru omenire
Publicat: 10.09.2008
Un concurs lansat de prestigioasa agentie spatiala americana NASA, concurs a carui tema era proiectarea unor modele viabile de locuinte capabile sa adaposteasca oameni pe alte planete decat Terra, a fost castigat de un grup de studenti americani, anunta publicatia online PopScience.

„NASA a vrut, de fapt, un vehicul care sa poate adaposti patru persoane, timp de doua saptamani,in conditii similare cu cele de pe Luna’, declara Zack Keman, unul dintre studentii implicati in proiect.

Cea mai mare problema a proiectantilor a reprezentat-o impiedicare prafului lunar sa se ataseze de costumele astronautilor si astfel se intre in interiorul masinii. „Praful lunar poate fi daunator organismului uman, astfel ca trebui cautata o solutie pentru ca acesta sa nu patrunda in vehicul. Solutia a fost una simplu. Costumele astronautilor sunt atasate de o platforma externa. Pentru a iesi, orice pasager al vehicolului lunar va trebui sa urce o trapa si sa intre, practic, in costumul special destinat unei astfel de expeditii. Odata imbracat, costumul se depresurizeaza si ii permite celui care il poarta sa exploreze solul Lunii. In concluzie, costumul nu intra niciodata in masina”, continua acelasi Keman.

Cercetatorii NASA au fost incantati de ideea studentilor americani si au anuntat ca vor folosi proiectul acestora cu ocazia viitoarei expeditii pe Luna, expeditie care va avea loc in anul 2020.

Sursa:PopScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase