Home » D:News » Super arma electromagnetica, realizata in Rusia

Super arma electromagnetica, realizata in Rusia

Super arma electromagnetica, realizata in Rusia
Publicat: 11.09.2008
Rusia investeste din nou, masiv, in industria militara. Acest fapt a fost evidentiat in urma cu doar cateva zile cand Moscova a anuntat ca a reusit sa creeze in premierea cea mai puternica arma electromagnetica din toate timpurile, anunta publicatia rusa Pravda.

Aproape toate marile superputeri se aflau in cursa pentru realizarea acestei arme. Rusia a anuntat, insa, ca a reusit sa se impuna in fata celorlalte natiuni dezvoltate prin reusita oamenilor de stiinta rusi, cei care au realizat un dispozitiv a carui capacitate echivaleaza cu o bomba atomica.

„Dispozitivul genereaza o putere imensa, e vorba de miliarde de watti, si totul la niste dimensiuni extrem de reduse pentru un asemenea generator. Inovatia consta in faptul ca impulsurile electromagnetice emise de noua arma sunt mult mai scurte, insa extrem de puternice, ceea ce permite celui care o foloseste sa o poata aseza pe o simpla masa”, sustine Gennady Mesyats, vice-presedinte al Academiei Ruse de Stiinta, si director al Institutului de Fizica Lebedev.

„Arma nu a mai fost creata niciodata la asemenea dimensiuni reduse si totusi cu o asemenea forta. Au existat si dispozitive asemanatoare, realizate in perioada razboiului rece, dar dimensiunile acestora erau uriase. Dispozitivul nostru este mai puternic de cel putin 10 ori fata de orice alta arma creata de tarile straine”, declara Mikhail Yaladin, omul de stiinta creditat cu realizarea super armei electromagnetice.

Orice aparatura electronica isi pierde functionalitatea in apropierea dispozitivului electromagnetic prezentat la Yekaterinburg, atunci cand generatorul este pornit. Acesta este, conform cercetatorilor rusi, capabil sa imite lovitura unui fulger sau chiar a unei explozii nucleare. Oficiali ai armatei ruse au cerut deja dotarea trupelor cu astfel de dispozitive. Arma a fost numita „Nika”, dupa zeita greaca a victoriei.

Sursa:Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase