Home » D:News » Zgomotul straniu din Loch Ness ii ingrozeste pe scotieni

Zgomotul straniu din Loch Ness ii ingrozeste pe scotieni

Zgomotul straniu din Loch Ness ii ingrozeste pe scotieni
Publicat: 16.09.2008
Rezidentii din apropierea lacului Loch Ness nu mai au odihna in timpul noptii din cauza unor zgomote ciudate, pe care le aud din casa, asemanatoare unui murmur continuu.

Mikko Takala, unul dintre vanatorii monstrului din Loch Ness, care si-a instalat o camera video catre lac, in speranta ca va reusi la un moment dat sa surprinda imaginea bizarei creaturi, a declarat ca nu mai poate dormi de cateva saptamani in timpul noptii.  Povestea este sustinuta de mama acestuia, care a auzit, de asemenea, zgomotele. In mod ciudat, acestea nu se aud decat in decursul unui anumit interval orar, de la ora 2 pana la ora 8 dimineata.

Autoritatiile locale au primit, pana in prezent, peste 50 de reclamatii cu privire la acest zumzait care nu ii lasa sa doarma noaptea. Mai multe cauze posibile au fost luate in considerare, insa nici una dintre ele nu a putut oferi o explicatie plauzibila pentru acest fenomen. Initial, locuitorii au crezut ca vinovata pentru producerea zgomotului este hidrocentrala aflata in apropiere, insa cand au iesit afara din casa nu au mai putut auzi nimic. Cercetarile ulterioare efectuate de catre autoritati au confirmat faptul ca nu hidrocentrala producea zumzaitul. Unul dintre locuitorii afectati de zgomot, a afirmat ca daca i-ar fi spus cineva ca o nava spatiala a aterizat, ar fi crezut acest lucru.

O alta posibila explicatie a venit din partea unor cercetatori care investigheaza acest fenomen de zeci de ani. Profesorul Davis Deming de la Colegiul de Geostiinte apartinand Universitatii Oklahoma, declara ca exista un zgomot care este impercetibil pentru majoritatea dintre noi, fiind auzit in diferite parti ale lumii de aproximativ 10% din populatia mondiala.

Sursa: Highland News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase