Home » D:News » Mancarea de tip fast-food da de gol infractorii

Mancarea de tip fast-food da de gol infractorii

Mancarea de tip fast-food da de gol infractorii
Publicat: 17.09.2008
Infractorii amatori de mancare tip fast-food vor fi prinsi mai usor datorita unui nou tip de tehnica de amprentare care se bazaeaza pe studiul concentratiei sarii din transpiratia acestora.

Politia britanica poate detecta in prezent urmele de microcoroziune lasate de sarea din transpiratia de pe degetele suspectilor. Acest mod de studiu al amprentelor este mai eficient decat cel classic, care se bazeaza pe investigatia urmelor de grasime ale amprentelor, urme care nu rezista atat de mult comparatic cu cele lasate de sarea din transpiratie. Expertul criminalist John Bond din cadrul politiei din Northamptonshire, declara ca acesta metoda, sdecoperita personal, a fost folosita cu succes in patru cazuri.
“Hrana procesata contine o cantitate mare de sare care are rol de conservant. Prin urmare organismul este nevoit sa secrete excesul de sare prin intermediul transpiratiei, inclusiv prin transpiratia care apare in porii din varful degetelor. Prin urmare, cu cat suspectul mananca mai multe alimente de tip fast food, cu atat transpiratia sa va contine mai multa sare”, concluzioneaza John Bond.
Conform studiilor adiacente, acesta tehnica are un rol major atunci cand se analizeaza obiectele metalice cu care a umblat suspectul. Amprentele bogate in sare raman o perioada lunga de timp pe suprafetele metalice datorita actiunii corozive a sarii asupra metalului.
Folosindu-se de acesta metoda, politia americana a redeschis un caz de dubla crima clasat in anul 1999, reusind sa descopere faptasul.

Sursa : BBC

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase