Home » D:News » Vikingii nu cautau bogatii in Europa, ci sotii

Vikingii nu cautau bogatii in Europa, ci sotii

Vikingii nu cautau bogatii in Europa, ci sotii
Publicat: 18.09.2008
De la sfarsitul secolului VIII pana la jumatatea secolului XI, vikingii au terorizat intreaga Europa, atacand si jefuind tot ce le aparea in cale. Conform unui nou studiu, motivul care ii purta pe acestia peste mari si tari nu era numai dorinta de a se imbogati, ci exista unul mult mai romantic: dorinta de a-si gasi o sotie.

Partea ciudata a acestei istorii, si cea care a declansat nebunia vikinga, conform istoricului James Barett, este practica scandinavilor de a-si ucide copii la nastere, daca acestia erau de sex feminin. Ritualul a dus in doar cativa ani la o imputinare dramatica a populatiei feminine si totodata la cresterea competitiei intre barbati.

“Infanticidul selectiv in randul populatiei feminine este inregistrat in unele surse medievale tarzii ca find parte a unui ritual pagan scandinav”, adauga Barett.
Vikingii nu erau singurii care recurgeau la aceasta practica nemiloasa. Se crede ca numarul culturilor care imbratisau acest ritual pagan este mult mai mare, dar in lipsa unor evidente arheologice precise, pentru majoritatea dintre ele, suspiciunea ramane la faza de ipoteza.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase