Home » D:News » Hobbitii isi castiga drepturile in justitie

Hobbitii isi castiga drepturile in justitie

Hobbitii isi castiga drepturile in justitie
Publicat: 19.09.2008
Un cuplu galez si-a castigat dreptul de a locui intr-o casa asemanatoare cu cea a hobbitilor din romanul „Stapanul Inelelor”, dupa mai bine de zece ani de dispute si de procese cu autoritatile locale, anunta Sky News.

Casa a fost construita fara autorizatie in jurul unui copac, avand un acoperis viu si a fost comparata de cei care au vazut-o cu locuinta personajului Bilbo Baggins, cunoscutul erou al scriitorului J.R.R. Tolkien. Casa a fost amenintata cu demolarea inca din 1998, data fiind opozitia autoritatilor locale din Brithdir Mawr, Tara Galilor.

Tony Wrench sj Jane Faith si-au sustinut cauza in justitie demonstrand ca locuinta lor ofera o varianta 100% ecologica fata de cladirile conventionale. Cuplul galez isi genereaza propria energie folosind panouri solare si sisteme de captare a energiei eoliene. De asemenea, cei doi galezi folosesc o toaleta ecologica si dorm pe paturi de trestie, anunta Sky News.

Acestea au fost si motivele pentru care cuplul a castigat dreptul de a locui in continuare in locuinta hobbit. Mai mult, Tony Wrench si Jane Faith  sunt hotarati sa atraga si alti localnici pentru a intemeia o comunitate 100% ecologica.

„Autoritatile au facut totul pentru a scapa de noi, dar am fost capabili sa le demonstram ca locuinta noastra nu are efecte negative asupra mediului si, mai mult, ca si altii pot sa ne urmeze exemplul. Este extraordinar faptul ca dupa zece ani de conflicte, autoritatile sprijina ideea noastra de a folosi materiale regenerabile in constructii”, concluzioneaza Wrench.

Sursa:SkyNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase